OKTOBER 2019

9 diskov - dobiček

Ta karta na splošno nosi uspeh in zadetek v polno. To pa pomeni velik dobitek na vseh nivojih – duhovnem, duševnem, čustvenem, telesnem ali denarnem. Ta dobitek pa v tem primeru izhaja iz vašega lastnega dela, saj ste ali boste do bogastva, oziroma blagostanja na kateremkoli področju, prišli preko reda in dobre organizacije. Ta karta torej nakazuje, da boste v mesecu oktobru zelo dobro organizirani, delovni in boste dobro znali udejanjiti svojo energijo za doseganje rezultatov. Karta pa tudi opozarja, da boste do željenih rezultatov in otipljivega dobitka prišli le, če boste upoštevali srce in razum. Karta vas tudi uči, da je vaše zadovoljstvo odvisno od vas samih, saj vam lahko prinese občutek neprivlačnosti ali pomanjkanje samozavesti, ker ne veste, koliko ste v resnici vredni. Včasih nakazuje, da si v vezi ali poslu ne znate postaviti prave cene ali pa da vztrajate v vezi, ker mislite, da niste dovolj privlačni za kakšno drugo osebo, ki bi vam prinesla več zadovoljstva. Časovno nakazuje na obdobje 9 dni ali 9 tednov ali pa da se vam je v 9. mesecu (septembru) zgodilo nekaj, kar že nakazuje na zgoraj navedena dejstva. Lahko vam v določenih primerih prinese tudi skrb zaradi teže, dobivanja ali izgubljanja denarja ali pa pomembno razmerje, ki prinese denar ali dobiček. Lahko pa pomeni tudi, da na pravo ljubezen še čakate, saj ste materialno dobro preskrbljeni in ne potrebujemo nikogar.

5 diskov - Skrbi

Ta karta vam nosi v času meseca oktobra neko vrsto zaskrbljenosti, tesnobe in neodločenosti. Skrbi bi se vam tako lahko pojavljale zaradi denarja, zdravja ali odnosov z ljudmi. Lahko, da imate konkretne skrbi zaradi denarja, torej strahu pred materialno revščino ali pa imate strah, da boste osamljeni. V tem času boste veliko razmišljali o preteklost ali prihodnost, premalo pa o sedanjosti in sedanjem trenutku. Tako lahko mogoče situacija glede denarja ali odnosov pri vas ni tako kritična, a vas skrbi za naprej zastrupljajo in vam jemljejo energijo. Karta kaže na to, da ste najbrž v preteklosti vaša samozavest in samospoštovanje utrpela udarec in zdaj se bojite, kaj bi se vam lahko še zgodilo negativnega v prihodnosti. Mogoče ste izgubili vir dohodka zaradi brezposelnosti, ker ste zboleli ali pa ste v vezi in v odnosih doživeli neko obliko zavrnitve in ste močno zaskrbljeni za naprej. Lahko pa, da imata s partnerjem v tem času težave le zaradi sporazumevanja ali pa ste z njim ločeni zaradi drugih razlogov. Tako boste v tem stanju vztrajali 5 dni ali 5 tednov, še prvi teden v novembru, če ne boste zavestno prekinili tega vzorca. Lahko se vam v tem obdobju tudi zgodi, da zaradi občutka osamljenosti ali odrinjenosti v vašem življenju ne boste več videli smisla, kar je najhujši občutek, ki ga lahko prinese ta karta. V vsakem primeru poskušajte pogledati na situacijo z drugega zornega kota in najti trenutne pozitivne stvari v vašem življenju. Mogoče boste presenečeni, ko boste uvideli, da je v vašem življenju tudi kaj dobrega in ne boste več tako pesimistični.

3 čaše - Obilje

Ta karta vam obljublja veliko veselja v mesecu oktobru, neko praznovanje ali uživanje v dobri družbi. V obdobju 3 dni ali 3 tednov vam lahko prinese zabavo z manjšo skupino ljudi, ki so vam pri srcu, druženje s partnerjem, zabavo ob poroki, zaroki, rojstvu novega člana ali na splošno uživanje in družabnost med ljudmi. V glavnem ta karta prinaša obilje lepih in pozitivnih občutkov ter srečo, ki jo želite deliti s tremi pomembnimi ljudmi, s katerimi se čutite povezanega. Karta nakazuje tudi na sporočanje čustev in občutkov do nekoga, do katerega čutite globoko čustveno naklonjenost – do člana družine, prijatelja ali ljubimca. Nakazuje torej na prekipevajočo ljubezen, prijateljstvo in dobro voljo. Nas pa ta karta tudi opozarja, da lahko vi sami ali kdo od vaših ljubljenih nosi masko, ob druženju z vami. Sicer se vi ali oni zabavajo, samo v resnici pristnih čustev, ne kažejo.

Princ Diskov - Prince of Disks

V obdobju meseca oktobra boste verjetno telesno precej dejavni kot ponavadi. Ta karta namreč pomeni šport in telesno aktivnost. Poleg tega nakazuje, da boste v mesecu oktobru tudi drugače dejavni in nagnjeni k izvrševanju določenih projektov, ki ste si jih zadali, saj karta obljublja jekleno odločenost za premik naprej. Lahko pa da se boste lotili nečesa novega, neke nove dejavnosti ali si zadali nov cilj. Če želite zamenjati službo, je to res dobro obdobje, saj boste resnično pripravljeni na nove premike, za praktično razmišljanje in udejanjanje idej, kar vam bi v vsaki novi službi zagotovo koristilo. Karta nosi darove za gradnjo novih svetov, ki so vidni na ven in so obilnejši, plodnejši ter manj omejujoči, daje občutek za lepoto ter obljublja uspeh na področju gradenj, materialnih investicij in drugih projektov. Zato je to tudi dober čas za začetek gradnje hiše, nakup posesti ali vložek v druge investicije. V tem obdobju boste lahko spoznali osebo, ki je mlada in ima rada šport, ima veliko energije, ki jo v šport ali kakšno drugo dinamično aktivnost, tudi usmerja, na primer podjetje. Ta oseba je odlična kot graditelj, izvršitelj in praktik, je zanesljiv človek, spreten in ima smisel za denar ter za obvladovanje materialnega sveta. Lahko imate v tem obdobju tudi vi sami te talente. Poleg tega pa vam ta karta v mesecu oktobru daje podporo za lepšanje vašega telesa, preko telesne dejavnosti in diete, ki bi se jo v tem času lahko lotili.

6. diskov - Uspeh

Ta karta na splošno sicer nosi uspeh, a samo če se za to močno potrudimo in smo pripravljeni za to tudi kaj narediti, oziroma vložiti materialna sredstva. Če vas je ta karta pritegnila, to lahko pomeni, da si na podzavestni ravni želite doseči otipljive rezultate, katere pa boste dosegli v prihodnjih 6 dnevih ali 6 tednih. Bogate sadove pa boste želi le, če boste imeli dovolj discipline, da dosežete, kar ste si zadali, če boste postopno delovali, boste odprti in prožni za nove možnosti oziroma možnosti, ki jih še niste pretehtali, boste delali tisto, kar želi vaše srce, boste ostali zvesti resnici, zaupali intuiciji ter uredili komunikacijo tako, da bo časovno usklajena s kontekstom ter boste vztrajni in ne boste skakali od ene poslovne možnosti k drugi. Ta karta obljublja uspeh pri tisti dejavnosti, kateri ste zavezani s srcem in vas notranje motivira. Drugače pa vam pomen ta karte obljublja tudi, da vam bo v 6 dnevnem oziroma 6 tedenskem obdobju vrnjen denar, ki ste ga posodili ali pa ga boste morali vrniti vi, saj je to tudi karta povračila dolgov. V tem obdobju boste zagotovo iskali pravo mero med dajanjem in sprejemanjem in možno je tudi, da si boste v tem času izposodili denar ali pa boste zaprosili za posojilo. Zato pazite pri denarju, da ne zapravite preveč. Lahko pa v tem času tudi komu kaj podarite, saj je to tudi karta dobrodelnosti.

3 meči - Žalost

Ta karta v vaše življenje v mesecu oktobru nosi žalost in potrtost zaradi nekega dogodka, ki se je zgodil v preteklosti in s katero se v mislih veliko ukvarjate. Verjetno je, da se vam je zgodilo nekaj pred tremi leti, meseci ali dnevi, kar vas je močno razžalostilo in zdaj to premlevate. Karta nakazuje, da ste v umu zelo usmerjeni v preteklost ter da jo ne morete in jo še niste sposobni spustiti. To žalost lahko povzročajo tudi težka trikotniška razmerja (oče, mati, otrok), razrešitev situacije med tremi ljudmi ali žalostno otroštvo, najbrž takrat, ko ste bili stari 3 leta. Karta vas opozarja, da ste na zelo nizki energijski stopnji in da taka dolgotrajna žalost lahko vodi v težave z zdravjem, sploh na psihičnem področju, zato je potrebno, da pri opuščanju te žalosti poskušate postopno napredovati, da se iz tega stanja čimprej izvlečete. Se vam pa ta situacija lahko pojavlja 3 dni ali tedne, zato v tem obdobju res postopoma poskušajte opustiti zamero, če se je pojavila, za nekaj časa se umaknite od tistih, ki so vam te rane povzročili, prenehajte se ozirati le v preteklost in poskušati ostati v trenutku. Pri tej karti je res treba poudariti, da je potrebno čim prej prekiniti slabe vzorce iz preteklosti, če želimo da bomo v trenutnih odnosih bolj srečni in zadovoljni. Opozarja nas, da naša prva razmerja, torej tista v družini, kažejo na vsa ostala razmerja – ljudje so namreč naše ogledalo in da je potrebno to sprejeti in predelati. Žalost se lahko pojavi, ko nam nekdo naredi nekaj kar nas prizadene, a moramo se zavedati, da to ni storil namenoma. Drugi ljudje so le glasniki, ki nam pokažejo na naše travme iz otroštva, ki jih še nismo sprejeli in razrešili. Če bomo to ozavestili in poskušali sprejeti to, kar so nam naredili v otroštvu in ne bomo krivili zdajšnjih odnosov, ampak zacelili tiste, ki so to žalost povzročili, bomo uspeli v premagovanju zlomljenega srca in pozdravili globoke srčne rane. V solzah bomo sicer podoživeli boleče in travmatične dogodke, a vse z namenom, da se kot osebe v duhovnem razvoju pomaknemo na višji nivo zavesti.

 

VPIS v ŠOLO JYOTISHA & ŠOLO TAROTA v Ljubljani še vedno poteka,

in sicer do NOVEMBRA, ko pričnemo s predavanji.