Tarot je umetnost polaganja kart in umetnost raziskovanja osebnosti, njenih slabosti in prednosti, talentov in darov ter njenih razočaranj in želja. Je simboličen zemljevid zavesti in starodavna knjiga modrosti, ki vizualno razkriva ustvarjalne zamisli in stanja zavesti, zabeležena v vseh kulturah. 

Oseminsedemdeset simbolov upodablja arhetipe notranjih in zunanjih doživetij, ki prevladujejo v človekovem življenju.

Deli se na veliko arkano, ki razkriva principe življenja, splošne zakone in izkušnje, ki jih doživijo vsi pripadniki človeške vrste ter na malo arkano, v katero so vključeni naše misli (meči), naša čustva (čaše), energija, zaznavanje in spontanost (palice) in zunanja resničnost – denar, zdravje, odnosi, ustvarjalnost (diski).

Tarot se tako človeka dotakne kot celote in je psihološko – mitološko orodje, ki ga lahko uporabimo za razkritje darov in talentov psihe, za seznanjenje z njimi in za raziskovanje osebne psihopatologije (to so nevrotična stanja in težave – značajske motnje ali nerazvite dele naše narave ali kar je Jung označil kot »senčne dele osebnosti«). Tako je tarot zanesljiv pripomoček za pomoč človeku pri odganjanju njegovih notranjih in zunanjih demonov.

Ena najboljših zbirk tarota je Thoth tarot, ki ga je zasnoval Aleister Crowley, naslikala pa gospa Frieda Harris. Je zelo posebna, sploh zaradi vizualne kakovosti umetniške izvedbe in primerjalnega simbolizma. Gospa, ki je naslikala karte je izjavila:«Tarot lahko opišemo kot božjo slikanico, lahko ga primerjamo z nebeško partijo šaha, kjer barve kart premikamo po šahovnici štirih elementov.« 

PROGRAM

Program se bo izvajal v treh modulih, oziroma eno leto – od oktobra 2020 do junija 2021. Vsak modul vsebuje 5 predavanj + dodatno za ponovitev znanja (vaje). Na koncu izobraževanja sledi izpit in prejem certifikata o opravljeni I. stopnji.

Predavanja bodo potekala:

  • 1x na teden – 2x na mesec: 
  • 1 x na mesec v petek zvečer, med  18:00 in 21:00, prek video konference (Skype) in
  • 1x na mesec v petek zvečer, med 17:00 in 21:00 v živo (Ljubljana);
  • ob sredah prejmete gradivo;
  • cena / modul = 380€ (1.140€ / leto);
  • v primeru plačila letnika v enkratnem znesku se vam upošteva 10% ugodnost.

Prijava je veljavna, ko je plačana akontacija v znesku 140€.

*možnost plačila na obroke.

 
Close Menu